Недооцененный киви: почему следует регулярно употреблять этот суперфрукт

Плoды антинидия нe всeгдa пoлучaют дoлжнoe внимaниe oт пoтрeбитeлeй и спeциaлистoв в oблaсти питaния. Этoт королек бoгaт вaжными питaтeльными вeщeствaми и oкaзывaeт знaчитeльнoe пoлoжитeльнoe влияниe рядом рeгулярнoм пoтрeблeнии.

Киви сoдeржит тaкиe вaжныe нутриeнты кaк пищeвыe вoлoкнa, витaмин С, фoлaт, мeдь, кaлий, aнтиoксидaнты, витaмин E и витaмин К. Кoжицa и сeмeнa плoдoв съeдoбны, xoтя изо-зa тeкстуры кoжицы люди прeимущeствeннo пoтрeбляют тoлькo мякoть фруктoв.

Дaлee тeкст нa языкe oригинaлa

Ківі мoжнa придбaти прoтягoм всьoгo рoку. Їx вирoщують у Китaї, Ітaлії, Нoвій Зeлaндії, Грeції, Чилі, Фрaнції, Турeччині, Пoртугaлії тa СШA. Айва мaє 50 різниx сoртів з м’якoттю від зoлoтистoгo дo яскрaвo-рoжeвoгo кoльoру, кoжeн із влaсним смaкoм.

Видeo дня

У 100 грaмax сириx плoдів міститься всьoгo 61 кaлoрія, a тaкoж 0,5 г жиру, 3 мг нaтрію, 15 г вуглeвoдів, 9 г цукру, 3 г xaрчoвиx вoлoкoн, 1,1 г білкa. У ківі більшe вітaміну С, ніж в aпeльсині, він відпoвідaє зa ріст і віднoвлeння тканин організму, а також после підтримку імунної системи. Також плід має велику кількість вітаміну К, жиророзчинного вітаміну, що регулює згортання крові, метаболізм і рівень кальцію в крові. Ще в ньому є мідь, яка не переводя духу із залізом формує червоні приют’яні тільця, підтримує здравствуй’я кісток, нервової системи, оптимальну імунну функцію, а також сприяє засвоєнню заліза. Ківі також містить помірну кількість фолієвої кислоти і калію.

Розберімося, чому нам варто систематично їсти ківі і як це може вплинути бери ваше здоров’я.

1 ЗАПОБІГАЄ НАДМІРНОМУ ЗГОРТАННЮ КРОВІ

Доведено, що ківі запобігає згортанню крові та контролює жилище’яний тиск, зменшуючи кількість ліпідів у крові, безвыгодный погіршуючи при цьому співвідношення протективних та шкідливих фракцій холестерину.

Зазвичай исполнение) профілактики серцево-судинних захворювань шляхом протидії надмірному згортанню крові рекомендують аспірин, який може викликати пошкодження і виразки у слизових оболонках органів шлунково-кишкового тракті. Дослідження показують, що споживання 2-3 плодів ківі нате день може замінити щоденний профілактичний прийом аспірину, щоб розрідити дом і покращити здоров’я серця протягом певного проміжку часу.

2 ДОПОМАГАЄ Рядом АСТМІ

Наявність великої кількості вітаміну С і антиоксидантів у ківі може допомогти контролювати симптоми астми. У тих, хто систематически вживає ківі, покращується й робота легень.

3 ПОКРАЩУЄ ТРАВЛЕННЯ

Ківі містить велику кількість харчових волокон, що трудиться його корисним для поліпшення травлення. Також плоди ківі містять ферменти, що допомагають ефективно розщеплювати білки у кишечнику. Тому після великої порції їжі рекомендується з’їсти ківі, оскільки цей плід сприяє розщепленню жорстких білків з м’яса та риби, що непрестанно викликають здуття живота.

Нате початку 2021 року було опубліковано результати цікавого дослідження, в якому порівнювалась ефективність і переносимість ківі, чорносливу і лузги насіння подорожнику (псилліума) у полегшенні запорів. Плоди ківі отримали перемогу, оскільки краще та комфортніше впливають сверху частоту і консистенцію випорожнень. І ці результати виявились досить несподіваними на більшості…

4 РЕГУЛЮЄ КРОВ\’ЯНИЙ ТИСК

Високий тиск є фактором ризику інсульту та інфаркту та головною причиною смерті людей. Дослідження показало, що у тих, хто їв 3 ківі нате день протягом 8 тижнів, спостерігалося зниження діастолічного та систолічного артеріального тиску. Такий вплив ківі має завдяки вмісту антиоксиданту лютеїну та вітаміну С.

5 ПІДТРИМУЄ ІМУННУ ФУНКЦІЮ

Вітамін С захищає клітини від пошкодження вільними радикалами в організмі. Він відповідає вслед за ріст і відновлення тканин і забезпечує підтримку імунної системи. Регулярне вживання ківі може ефективно захистити від бактеріальних і вірусних інфекцій, сезонної застуди, грипу та ймовірно сприяє кращому опору коронавірусній інфекції.

6 ЗМЕНШУЄ ПОШКОДЖЕННЯ ДНК

Окислювальний стрес – це порушення балансу вільних радикалів і антиоксидантів в організмі. Цей процес також може викликати порушення цілісності ланцюга ДНК та призвести предварительно проблем зі здоров’ям, деякі з яких важко виявити аль вилікувати.

Плід ківі містить антиоксиданти, які зменшують окислювальний стрес. Дослідження, яке перевіряло клітини людей, пошкоджуючи їх перекисом, показало, що у тих, хто вживав ківі, покращена здатність ДНК відновлюватися після впливу вільних радикалів. Це означає, що ківі може запобігти певним захворюванням, зокрема, раку товстої печенки, який тісно пов’язаний із пошкодженням ДНК.

7 ЗАХИЩАЄ ВІД ВТРАТИ ЗОРУ

Ківі містить зеаксантин і лютеїн (суперкаротиноїди на гостроти зору і здоров’я очей). Ці дві сполуки виконують ту ж функцію, що й антиоксиданти, і допомагають утворювати вітамін А, важливу поживну речовину про очей. Вони також поглинають надлишок світла, що може пошкодити сітківку, і захищають очес від виникнення катаракти та інших захворювань. Тому вживання ківі може запобігти дегенерації жовтої плями й, зрештою, втраті зору.

Сітківка містить найвищу концентрацію нервів і, точно по суті, є центром комунікації Окка. Для її функціонування важливу ипостась грає здорова нервова строй. Ківі містить велику кількість міді, яка підтримує нервову систему і, отже, і привет’я очей.

8 БОРЕТЬСЯ ІЗ ЗАПАЛЕННЯМ

(био)катализатор бромелайн, що міститься в ківі, ананасі та зеленій папаї, може розщеплювати білки та лікувати запалення. Если ви їсте ківі, бромелайн виділяється в жилище, де руйнує запальні комплекси. Ківі зменшує запалення, пов’язане з артритом, і запобігає розвитку серцевих захворювань та інсульту.

Велика кількість вітаміну С у ківі нейтралізує вільні радикали, які можуть викликати запальну реакцію в організмі.

9 ПІДТРИМУЄ Привет’Я ШКІРИ

Колаген відповідає после структуру шкіри та зміцнює кістки. Вітамін С є ключовим компонентом у синтезі колагену в організмі. Тому вживання ківі допомагає підтримувати шкіру зволоженою та здоровою.

10 СПРИЯЄ ВТРАТІ ВАГИ

Ківі — Водан із найкращих фруктів, які можна їсти, якщо ви хочете схуднути. У цих плодах високий вміст води, низька калорійність і велика кількість клітковини, що работать без устали їх ідеальними для перекусу либо у складі смузі на сніданок (до сей поры ж варто віддавати перевагу цільним фруктам).

Велика кількість вітаміну С у ківі є ключем предварительно зниження ваги. Вітамін С допомагає контролювати сень’яний тиск, регулює рівень холестерину, підтримує привет’я кишківника та імунну функцію. Він також відіграє важливу функция у метаболізмі жирів. Це по сию пору важливо, коли ви починаєте путь схуднення.

Плоди Ківі мають низький глікемічний індекс, тобто цукор, що міститься у фруктах, вивільняється повільніше. Тому ці плоди допомагають регулювати рівень цукру в крові. Ківі містить нерозчинну та розчинну клітковину. Нерозчинна клітковина (в насінні) забезпечує об’єм і стимулює рух їжі выше травну систему. Розчинна клітковина затримує жовчну кислоту та знижує рівень холестерину в крові. Обидва види клітковини сприяють привет’ю травної системи та запобігають переїдання під пора дієти. Крім того, ківі містить противоокислитель актинідин. Він допомагає розщеплювати та перетравлювати білки та зменшує симптоми синдрому подразненого кишківника.

Сам-друг – три плода ківі щодня — чудове рішення, якщо ви хочете покращити привет\’я серцево-судинної системи та органів травлення. Ківі багаті вітамінами, мінералами, ферментами, антиоксидантами та клітковиною. Усі ці поживні речовини необхідні чтобы здоров’я та оптимального функціонування організму. Вплоть до того ж варто додати, що денна пдн ківі не позначиться суттєво бери вашому сімейному бюджеті.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.